• Pracovno-kultúrna stáž v Japonsku
          • Pracovno-kultúrna stáž v Japonsku

          • Milí žiaci,

            Dnes by sme sa s vami chceli podeliť o jedno úžasné dobrodružstvo, ktoré sme zažili spolu so spolužiačkou Dominikou Kormanovou od 10. marca do 21. júla 2023. Radi by sme vám predstavili našu pracovno-kultúrnu stáž v Japonsku, ktorá bola absolútne nezabudnuteľná!

            Na začiatok musím povedať, že sme sa mali na čo tešiť. Po príchode do Japonska nás očarila krása jeho prírody. Hory, oceán, kvetinové záhrady - to všetko sme mali možnosť objavovať počas nezabudnuteľných výletov. Povedzte sami, kto by nebol nadšený z návštevy majestátnych chrámov alebo tradičných japonských záhrad? Každý krok sme si vychutnávali a v mobile máme plno úžasných fotografií.

            No a čo priatelia? Japonskí ľudia sú nesmierne milí a pohostinní. Bolo pre nás úžasné spoznávať ich kultúru a nadväzovať nové priateľstvá. S Dominikou sme stretli ľudí, ktorí nás s radosťou privítali a ochotne nám ukázali svoje mesto. Je úžasné cestovať na druhý koniec sveta a stretnúť takých skvelých ľudí!

            Ale nezabudnite, že naša stáž nebola len o zábave. Práca v laboratóriu a starostlivosť o zvieratá nám poskytli skvelé príležitosti na vzdelávanie a osobnostný rozvoj. Skúsenosti, ktoré sme nadobudli, sú naozaj cenné. A čo viac, naše jazykové schopnosti sa vďaka tomu výrazne zlepšili. Učiť sa novým veciam a zároveň zlepšovať jazyk - to je tá správna kombinácia!

            Veru vám hovoríme, že sme si to v Japonsku neuveriteľne užili. Výlety, priateľstvá, úžasná japonská kuchyňa - to všetko sme si vychutnávali a vytvorili si spomienky, ktoré nás budú sprevádzať celý život. A navyše, ako som už spomínala, aj naše jazykové schopnosti a vedomosti sa posunuli na úplne novú úroveň.

             

            Preto, milí žiaci, vám s radosťou odporúčame takúto stáž. Je to skvelá životná príležitosť.

            Emma Lendvayová, Dominika Kormanová